nyhed

Nyt kursus Dysfagi og Lymphatouch - læs mere om effektiv behandling af dysfagi.

10-5/2021


Behandling af halsen med LymphaTouch - Nyt kursus Dysfagi og Lymphatouch - læs mere om effektiv behandling af dysfagi.


Fysiodema kan nu tilbyde et kursus i behandlingsmetoder med Lymphatouch indenfor dysfagi.

Den terapeutiske effekt er baseret på dannelse af et negativt tryk (sug) i behandlings-mundstykket, for stimulation af lymfestrømmen. Gennem hele behandlingsforløbet analyserer LymphaTouch® huden og det underliggende vævs mekaniske egenskaber. 

Analyseresultatet anvendes til at kontrollere intensiteten af behandlingen. Denne målings baserede tilgang sikrer anvendelse med optimal patientbehandling.

Kurset afholdes af Annette Kjærsgaard og Louise Rosholm, som et online kursus.

Certificeringskursus

På kurset vil vi gennemgå gældende nationale kliniske retningslinjer inden for dysfagi. Der vil være en kort introduktion til lymfesystemet i relation til behandling i hoved-hals regionen.

På kurset vil du bl.a.

  • Opnå viden om, hvordan lymfødem kan forårsage dysfagi - og hvordan man med LymphaTouch kan forbedre synkefunktionen og dermed mindske dysfagi.
  • Modtage demonstration og viden om brugen af Lymphatouch. Der vil blive instrueret i brugen af apparatet, de forskellige behandlingsmetoder samt evidens for brugen af LymphaTouch inden for dysfagi.
  • Få gennemgået behandlingsprincipperne for behandling med Lymphatouch, så du som deltager vil få grundlag til at behandle borgere med dysfagi som senfølge til behandling for hovedhalskræft.

Underviserne

Annette Kjærsgaard, Privatpraktiserende ergoterapeut med PhD inden for dysfagi og rehabilitering, specialergoterapeut i senhjerneskade, instruktør i F.O.T.T. (Facial Oral Tract Therapy) samt ejer af Dysfagiklinikken og

Louise Rosholm, uddannet i 2006. Erfaring med dysfagi fra det kommunale samt regionale område. Har  arbejdet med dysfagi og hoved-hals kræft de sidste fire år og er ansvarlig for den specialiserede genoptræning på OUH. Har desuden bred erfaring som ergoterapi inden for kræft og palliation.

Læs mere om kurset og se datoer